Тези щорічного звіту

про роботу керівника ДНЗ № 16 „ Веселка “

компенсуючого типу, центру реабілітації

міста Новограда-Волинського

Данюк Вікторії Іванівни

за 2016-2017 навчальний рік.

На сьогоднішній день, завдання сучасного управлінця донести до кожного з вас, що сучасний дитячий садок - це не «камера зберігання», де діти харчуються і де за ними доглядають, а те , що дитячий садок - це перша і дуже важлива сходинка в освіті.

Змінюються умови життя і вимоги школи до умінь майбутніх першокласників. Дуже багато зараз говориться про якість освіти, але досягти її можна, на наш погляд, тільки пред'являючи єдині вимоги, як з боку батьків так і від вихователів.

Такі заходи як щорічний звіт, спільні свята і дозвілля допомагають нам стати єдиною командою (родиною) в нашій нелегкій справі. Даний звіт це засіб забезпечення інформаційної відкритості та прозорості роботи нашого дошкільного закладу.

Мета звітування:

Подальше утвердження відкритої і демократичної державно-громадської системи управління навчальним закладом, поєднання державного і громадського контролю за прозорістю прийняття й виконання управлінських рішень запровадження колегіальної етики управлінської діяльності завідувача.

Завдання звітування:

1. Забезпечити прозорість, відкритість і демократичність управління навчальним закладом.

2. Стимулювати вплив громадськості на прийняття та виконання керівником відповідних рішень у сфері управління навчальним закладом.

Дошкільний навчальний заклад № 16 „Веселка“ компенсуючого типу , центр реабілітації розпочав свою діяльність 25 вересня 1983 року, засновник Новоград-Волинська міська рада, заклад є комунальної форми власності, з централізованою бухгалтерією. Мова виховання та навчання українська. Напрям роботи закладу фізкультурно-оздоровчий.

Формування дитячого контингенту забезпечує конституційні права дітей дошкільного віку на доступність здобуття якісної освіти. Інформацію про порядок зарахування дітей до закладу, особливості роботи закладу батьки отримують на загальних батьківських зборах, на зборах для майбутніх вихованців, на сайті ДНЗ, на особистому прийомі.

За проектною потужністю дошкільний навчальний заклад розраховано на 196 місць для дітей від 2 року до 6(7) років. У цьому році заклад відвідувало 270 дітей. , в тому числі дітей раннього віку(2-3 років) - 60 , дошкільного віку -210, хлопчиків - 143, дівчаток-127.

Дітей-інвалідів (8), Діти, батьки яких мають статус учасника АТО (21), дітей з багатодітних сімей(27) та з малозабезпечених сімей (23).

За останні 4 роки зберігається тенденція збільшення кількості дітей (250-270), що є позитивним показником та свідчить про привабливість нашого закладу.

Групи комплектуються переважно у червні - серпні.

В закладі у 2016-17 н.р. функціонувало 11 груп.

4- спеціалізовані з них:

2 - логопедичні, 1- ортопедична, 1- інтергована для дітей-інвалідів (ДЦП),

7 - санаторних груп для дітей загального розвитку, режим перебування дітей в ДНЗ – 10,5 годин. ( 7-30год. - 18 год.)

Батьки віддають нам найцінніший скарб свого життя - це своїх дітей, тому кожен працівник нашого дошкільного закладу проявляє турботу по створенню безпечних умов для перебування дітей в закладі. Одним із показників є відсутність випадків травмування дошкільників під час відвідування дошкільного закладу на протязі 3 років.

Процес виховання, навчання та лікувально –профілактичних заходів здійснюється найбільшим в місті колективом серед дошкільних закладів. А це 75 працівників.

Педагогічний процес у ДНЗ забезпечують 33 кваліфікованих спеціаліста: завідувач,вихователь-методист, практичний психолог,2 музичних керівника, інструктор з фізичної культури, 2 вчителя-логопеда, 2 вихователя зображувальної діяльності та 23 вихователів.

Протягом навчального року одним із основних завдань у роботі із сім’ями вихованців було: згуртувати, зацікавити, відволікти від буденних справ та тяжких подій у державі та довести, що ми сильна нація духом, тілом і традиціями.

Саме ці завдання були взяті за основу при підготовці та проведенні загальносадових свят.

Так як дошкільний заклад є компенсуючого типу в ньому працює 13 медичних працівників з них: 3 лікаря ( основний працівник лікар-педіатр та сумісники лікар-фтизіатр та лікар-невролог) та 10 медичних сестер, а саме: старша, з дієтичного харчування, дві фізіотерапевтичного кабінету, три з лікувального та профілактичного масажу, спелеокамери, сауни, та ЛФК.

Допомагають у здійсненні навчально-виховного та оздоровчо-профілактичного процесу, якісного харчування та зміцнення матеріальної бази, ремонтних роботах обслуговуючий персонал закладу. Очолює господарську службу завідуючий господарством Савчук А.Б.

А це 29 працівників : помічники вихователів, працівники харчоблоку та прального відділення, комірник, робітники з комплексного обслуговування та ремонту, прибиральниця, електрик, двірник та сторожа.

Безумовно, щаслива дитина – це здорова дитина.

Медична служба ДНЗ, яку очолює лікар-педіатр Ількіна Л.І. та старша медична сестра Колотова О.А. ретельно відслідковує та аналізує фізичні показники розвитку дітей з метою планування подальшої корекційно-лікувальної та профілактичної роботи. Завідувач та медичні працівники постійно контролюють дотримання у групах режиму дня, режиму провітрювання, рухового режиму, санітарний стан.

Комплексна система лікувально-оздоровчих заходів допомагає педагогам, медпрацівникам планувати обсяг і зміст роботи з дітьми так, щоб забезпечувати належний фізичний та розумовий розвиток.

для лікування, корекції та оздоровлення дітей функціонують кабінети

1) Фізіотерапевтичний кабінет.

2) Сауна.

3) Спелеокамера.

4) Фітобар.

5) Кабінет ЛФК.

6) Масажні кабінети.

Всі діти дошкільного закладу перебувають на диспансерному обліку. Також кожна дитина отримала курс профілактичних заходів, а саме: масажу, фізіотерапевтичні процедури, лікувально-профілактичні сеанси у спелеокамері, постійне відвідування сауни, смачна фітотерапія та кисневі пінки. Тому ми маємо відповідні досягнення:

· позитивна динаміка показників росту і ваги (відповідно до віку);

· зниження тривалості захворювання;

· відсутність ускладнення після чергового захворювання;

· зменшення кількості днів, пропущених дитиною через хворобу протягом року.

Один із основних принципів нашої роботи є відкритість. Ми завжди готові поділитись досвідом своєї роботи з колегами, з батьками. Вважаю, що батьки є основними замовниками та координаторами роботи дитячого садка, і керівник та працівники підзвітні, насамперед їм. Про нашу роботу свідчить проведення в закладі спільних загальносадових та групових заходів і свят. Що об’єднує дитину,родину та працівників закладу.

В дошкільному навчальному закладі всі працівники сумлінно виконують свої обов’язки, працюють творчо, що є невід’ємною складовою успішного управління закладом.

За 2016-2017навчальний рік в дошкільному навчальному закладі за допомогою коштів міського і обласного бюджетів,благодійних внесків батьків та спонсорської допомоги була зміцнена матеріально-технічна база дошкільного навчального закладу.

Всього використано:

коштів міського бюджету – 676.000 грн.

коштів обласного бюджету - 103.500грн.

благодійних внесків батьків – 15.000 грн.

спонсорської допомоги – 25000(меблі)+22000(паркет) 47000 грн.

За сприяння Новоград-Волинської міської ради та управління освіти і науки були виділені кошти в сумі 435 тис. грн. на проведення капітального ремонту харчоблоку та прального відділення.

Завдячуючи Вам батьки, депутату обласної ради С.А.Нусбауму, нашим працівникам, які виконали майже всі роботи, ми маємо чудову музичну вітальню.

Я вдячна всім, міському голові В.Л.Весельському, міській владі,управлінню освіти і науки, обласному депутату С.А.Нусбауму, батькам , хто сьогодні допомагає нам у проведенні капітальних та поточних ремонтних роботах у закладі і групах, зміцненню матеріально-технічної бази, а на території закладу, створюють затишок та комфорт для дітей.
З Вашою допомогою ми маємо сучасний заклад,задовільну матеріально-технічну базу, а наш заклад користується попитом серед батьків.
Головним є те, що дошкільний заклад прагне бути тим місцем, де діти завжди можуть фізично розвиватись, зміцнювати здоров’я, реалізовувати свої здібності, товаришувати, весело і щасливо жити.

Підводячи підсумки роботи за рік, я хочу подякувати педагогам закладу, обслуговуючому персоналу, батькам вихованців за спільну роботу, розуміння і підтримку, конструктивну критику і можливість реалізації наших ідей. Ми сподіваємося, що представлений матеріал дозволить вам сьогодні і надалі об'єктивно оцінити діяльність, мене як керівника і діяльність всього нашого дошкільного навчального закладу.

Шляхом таємного голосування роботу завідувачки ДНЗ № 16

Данюк Вікторії Іванівни було визнано як добре (98), задовільно (6).

Така оцінка - це співпраця керівника з владою, управлінням освіти і науки, коллективом та батьками вихованців.

Успіхи дитячого садка це не мої особисті успіхи, а успіхи всього колективу, це успіхи нашого закладу.

Зібратись разом - це початок, триматись разом - це прогрес, працювати разом - це успіх!

Сподіваюсь на успіх!

/Files/images/zavduvach/IMG_0280.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1580.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1581.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1583.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1587.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1589.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1593.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1594.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1598.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1600.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1607.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1609.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1613.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1616.jpg /Files/images/zavduvach/IMG_1617.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 460

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.